Britten verkopen huis om de 90 dagen regeling

Veel Britten verkopen hun huizen aan de Costa Blanca, Murcia regio, Balearen en de Canarische Eilanden. Een van de reden voor deze beslissing is meestal de nieuwe 90-dagen regel die voor hen geldt na de Brexit en nadat het Verenigd Koninkrijk (VK) niet meer bij de Europese Unie hoort. In plaats van 180 dagen mogen Britten nog maar 90 dagen in Spanje verblijven. Daarnaast moeten de Britten vanaf 2022 voldoen aan het ETIAS-systeem wat een verplichte registratie is die kosten met zich meebrengt.

De 90-dagen regel is van toepassing op alle niet-EU-onderdanen die de EU- of Schengen-zone bezoeken. Het maakt niet uit wat de reden van het bezoek aan Spanje is, je kunt niet meer dan 90 dagen in een bepaalde periode van 180 dagen in het land doorbrengen zonder een zogenaamd Schengenvisum. Deze regel is van toepassing op vakanties, het bezoeken van een tweede huis of het doorbrengen van tijd met familie die in Spanje woont.

De 90-dagen regel is sinds 1 januari 2021 van toepassing op alle Britten. Deze regel wordt al veel langer toegepast op bezoekers uit Canada, Amerika, Australië en andere derde landen. Maar veel Britten hebben in Spanje een tweede woning en staan officieel niet ingeschreven in Spanje. Zij zouden dus nog maar 90 dagen naar Spanje mogen komen. Voldoe je daar niet aan dan kunnen boetes tot 2.500 euro gegeven worden en kan een reisverbod opgelegd worden.Het is ons tot op heden niet bekend hoe ze dit gaan handhaven. Voor de Britten die plannen hebben hun huis of appartement te verkopen in regio Altea, Albir, Calpe, of Benidorm, verzoeken wij om contact op te nemen met ons. Wij adviseren U graag hoe U het beste met deze situatie kunt omgaan. Het gesprek is uiteraard vrijblijvend en gratis. Bel ons voor een afspraak.

 

Compare listings

Vergelijken