Herstel woningmarkt Spanje

De woningmarkt in Spanje herstelt zich steeds sneller, na het wegvallen van de belangrijkste maatregelen om de mobiliteit van mensen te beperken als gevolg van de coronaviruspandemie. Er waren 153.145 transacties tussen juli en september.Het percentage woningaankopen door buitenlanders in het derde kwartaal is opnieuw boven de 10% uitgekomen en bereikte 10,8% Dat overtreft de 16.100 transacties van buitenlanders afgelopen zomer.

Ondanks deze mooie gegevens zijn de impact van de pandemie en de gevolgen van Brexit nog wel steeds voelbaar bij Britse burgers, wiens koop op de Spaanse huizenmarkt minimaal is. Voor het eerst sinds de ontwikkeling van de Registrars-statistieken leidden de Britten een kwartaal lang niet de resultaten van woningaankopen door buitenlanders.

Het zijn de Duitsers die bij deze gelegenheid bovenaan de lijst staan, met een gewicht van 10,4% van de totale aankopen van huizen door buitenlanders in Spanje, meer dan 1.680 transacties. De Britten zijn daardoor met 9,9% en bijna 1.600 transacties naar de tweede plaats gestegen. Ze worden gevolgd door Fransen (7,8% en 1.262 aankopen), Marokkanen (6,5% en 1.055 aankopen), Belgen (5,6%) en Roemenen (5,3%), en Nederland (4,2%)

 

Compare listings

Vergelijken