Interesse koop-woningen in kleine gemeenten toegenomen in Span

Altea – Diverse woningsite´s publiceren veel lijstjes en nieuwsberichten over de woningsector in Spanje. Deze keer een overzicht met de zoektocht naar woningen in kleinere gemeentes zoals Altea,Albir en Calpe. Daarbij is met name gekeken in de periode van het de-escalatieproces waarin opvalt dat de zoektocht naar koop- en huurwoningen in gemeenten met minder dan 5.000 inwoners is gestegen tot 13,2% van de totale zoekopdrachten in de maand juni.

Na de noodtoestand, de verplichte thuisisolatie en het daarop volgende de-escalatieproces weten veel inwoners van Spanje dat de kleine appartementen niet meer genoeg zijn. Onbewust (of bewust) bereiden veel Spanjaarden zich voor op een mogelijke nieuwe noodtoestand in het land waarin men dat liever wil beleven in een woning, het liefst met tuin, ramen, een groot balkon of terras en als het even kan in kleine dorpen waar minder kans op besmetting is

In de populaire kustprovincies stegen de zoekopdrachten van 7,3% naar 8,2% in de provincie Alicante (Altea), van 9,4% naar 10,7% in Almería, van 6,1% naar 6,7% in Málaga, van 7,5% naar 11,8% in Murcia en van 9,4% naar 13,2% in Valencia.

Word lid van de discussie

Compare listings

Vergelijken