Prijzen van Huizen in Spanje stijgen met 5,8%

Cijfers huizenmarkt in de Europese Unie zijn bekend!

Het gaat om de cijfers over het eerste kwartaal 2021 vergeleken met het eerste kwartaal 2020.

 Eurostat (Het statistiekbureau van de EU) verzamelt en verwerkt de gegevens van alle nationale statistiekbureaus uit de EU-landen in de huizen prijsIndex. 

In het eerste kwartaal van 2021 stegen de huizenprijzen met 5,8 procent en met 6,1 procent in de Europese Unie vergeleken met eerste kwartaal van 2020. Dit is de hoogste jaarlijkse stijging voor het eurogebied sinds het vierde kwartaal van 2006 en sinds het derde kwartaal van 2007 voor de EU. In het vierde kwartaal van 2020 stegen de huizenprijzen met respectievelijk 5,6 en 5,8 procent.

Ondanks of misschien wel dankzij de corona-crisis, zijn in de afgelopen 12 maanden  de huizenprijzen onverminderd blijven stijgen! Spanje liet een kleine stijging zien van +0,9 procent terwijl dat in Nederland +11,3 procent en in België +6,7 procent was. Uiteraard geven onderstaande cijfers een globaal beeld en bestaan er regionaal soms grote verschillen, maar de algemene tendens is nog steeds positief. Hier kan uw Nederlandse makelaar in Altea Casagalera over meepraten. Vooral jonge investeerders zijn op zoek naar huizen en grondstukken in deze regio aan de Costa Blanca. Voor de juiste investering of belegging neem contact op met Ton van Grunsven, uw Nederlandse makelaar in Altea.

 

Compare listings

Vergelijken