Spanje Laagste stijging van huizen in EU.

De verkoopprijzen van Spaanse koopwoningen, waren in het tweede kwartaal van 2021 gemiddeld 3,3 procent hoger dan vorig jaar. Dit geldt voor zowel nieuwe huizen als bestaande bouw. Daarmee behoort Spanje tot de laagste stijgers van huizenprijzen binnen de Europese Unie. Daarom adviseren wij onze klanten om nog dit jaar te kopen omdat de prijzen snel zullen gaan stijgen zoals elders in Europa.

Landen waar de stijging nog lager waren zoals Roemenië (+3%), Italië (+0,4%) en Cyprus, het enige land van de EU waar de huizenprijzen daalden (-4,9%).

Nederland kende met +12,8% na Estland (+16,1 procent), Denemarken (+15,6 procent), Tsjechië (+14,5 procent), Luxemburg (+13,6 procent) en Litouwen (+13,3 procent) de grootste stijging terwijl dat in België +7,4% was waarmee België maar net boven het EU-gemiddelde van +7,3% zit.

Dit jaar zijn de woningverkopen in Spanje met 37% gestegen in vergelijking met dezelfde periode in 2020. Er wordt dus goed verkocht! In de maand augustus werden in Spanje 49.884 woningen verkocht, 57,9% meer dan in augustus 2020 en het hoogste aantal in een augustusmaand sinds 2007,zo blijkt uit de maandelijkse cijfers van het Spaanse Bureau voor de Statistiek (INE).

Dus heeft U plannen om een huis of misschien een tweede huis aan te schaffen in Altea, Albir, Calpe, Benidorm aan de Costa Blanca is dit het juiste moment! Neem vrijblijvend contact op om Uw mogelijkheden discreet te bespreken.

Compare listings

Vergelijken