Verkoop aan “buitenlanders” gedaald in Spanje.

De verkoop van woningen aan buitenlanders is gedurende het eerste half jaar met 3,2% afgenomen naar 51.720 verkochte woningen. Volgens de gegevens van het Consejo General del Notariado ofwel de Vereniging van notarissen zijn het nog steeds de Britten, Fransen en Duitsers die de meeste woningen kopen in Spanje.

Een 18,6% van alle verkochte woningen in Spanje ging naar buitenlandse eigenaar. Gedurende de eerste zes maanden van 2019 werden er door de internationale kopers 51.720 woningen gekocht in Spanje, een daling van 3,2% ten opzichte van vorig jaar gedurende het eerste half jaar. In totaal werden er door alle nationaliteiten 278.314 woningen gekocht in het eerste half jaar van 2019.

Volgens de gegevens was er in 41% van de gevallen plaats van aankopen door buitenlanders die niet geregistreerd staan in Spanje terwijl 59% van alle buitenlandse aanwinsten gedaan werd door buitenlanders die wel ingeschreven (residentes) staan in Spanje.Wij weten echter nu al dat het tweede half jaar een stuk beter was, Althans in Altea en omgeving! En daar zijn we dan ook erg blij mee.

Word lid van de discussie

Compare listings

Vergelijken